Vitamin c lahko pomaga našemu imunskemu sistemu

Nekaj sem opazila pri mojemu partnerju. Zadnje čase je zelo pogosto prehlajen ali pa zboli. To mi je bilo zelo zanimivo, saj nikoli prej ni bil bolan. Zbolel je mogoče enkrat na leto in to je bilo vse. Imel je zelo močen imunski sistem in vedno je bil zdrav. Sedaj pa kar naenkrat, vsakih 14 dni je prehlajen. Nič mi ni bilo jasno in malo sem začela razmišljati.

Vitamin c lahko pomaga našemu imunskemu sistemu

Res je da je zamenjal službo in da se službi zelo razlikujeta in tukaj sem prišla tudi do zaključka. Prej je vedno delal na terenu in njegovo telo se je navadilo vseh vremenskih razmer, tako da je imel tudi zelo močen imunski sistem. Sedaj pa dela v pisarni in ni več izpostavljen zunanjemu okolju. To pomeni, da se je imunski sistem malce polenil in to se kaže pri pogostih prehladih. Našla sem seveda tudi rešitev kako bi lahko to popravili. Začeli smo hoditi na sprehode, po službi. Najpomembnejše pa je to, da smo vključili vitamin c. Vitamin c je nekaj najboljšega za naš imunski sistem in rezultate sem videla praktično takoj. To je bilo neverjetno. Že nekaj časa ni bil prehlajen in sedaj sva dobila še kondicijo, ker hodiva na sprehode zelo pogosto. To je bila res super sprememba za naju in vitamin c je postala najina navada.

Ali pijeva pomarančni sok, ali jeva veliko sadja in zelenjave. Kakorkoli že, poskrbiva da je v najini dieti vitamin c. zelo hitro mi je ratalo povezati vse to, saj mi res ni bilo jasno od kje so bili ti prehladi. Vedno se je hvalil, da redkokdaj zboli, sedaj pa je bil vsak drugi teden slabši. Potem ko sem vse povezala pa sva spet nazaj na močnem imunskem sistemu in stran od prehladov in bolezni. Sprehod pa nama je pomagal tudi pri mentalnemu počitku in nabiranju energije.