Povišan sladkor se mi na srečo ni razvil v diabetes

Nekaj časa nazaj, sem opazil, da se je z mojim telesom nekaj dogajalo sam sem začel dobivati določene simptome. Ti simptomi pa so bili predvsem močna utrujenost skozi celoten dan, na momente nekoliko zamegljen vid in pa tudi padec imunskega sistema. To pa me je zelo prestrašilo, saj so to zelo pogosti simptomi sladkorne bolezni, katera pa je bila v naši družini zelo pogosta, kar je pomenilo, da bi lahko doletela tudi mene.

Tako pa sem bil pred odhodom do zdravnika zelo živčen, saj me je bilo strah, da bi imel sladkorno bolezen, vendar je še vedno obstajala možnost, da je šlo zgolj za povišan sladkor.

No pri pregledu pa se je izkazalo, da je res šlo za povišan sladkor. Zato pa sem moral začeti resno delati na temu, tako da se mi povišan sladkor ne bi razvil v sladkorno bolezen. Za začetek pa sem bodil zdravila, ki so mi pomagala, da sem lahko nivo sladkorja spustil nazaj na normalen nivo. Nato pa sem moral prilagoditi svoj življenjski slog, tako da sem čim bolje poskrbel za povišan sladkor, da se mi ta ne bi stopnjeval.

Povišan sladkor se mi na srečo ni razvil v diabetes

Tako pa mi je zdravnik sprva priporočal, da se čim več gibam. Ker pa sem športnik, pa mi to ni predstavljalo težav. Nato pa sem v svoji prehrani povsem izključil sladke pijače in pa razne sladkarije, kar pa je bilo najbolj pomembno in pa zame tudi nekako najtežje.

Prav tako pa sem se tudi zelo pogosto oglaševal pri zdravniku, kateri mi je redno preverjal raven glukoze v krvi. S časom pa se je izkazalo, da bi je uspelo nadzorovati sladkor, ter se mi povišan sladkor tako ni razvil v sladkorno bolezen. To pa me je zelo razveselilo, saj bi me sladkorna bolezen lahko konkretno ovirala pri mojemu športnemu napredku, kar pa je bil moj največji strah.